čtvrtek 29. října 2015

Mekong delta

Ganga jihovychodni asie. Velka reka, ktera proteka mezi Laosem a Thajskem, pres Kambodzuu usti v jizdim Vietnamu a vetvi se do nespocetnych ramen. Cela oblast delty Mekongu lezi v temer nulove nadmorske vysce a rozlohou pokryva oblast cca plochy CR. Mezi prirodnimi rameny rek jsou prokopany umele kanaly a mezi nimi tisice m2 zaplavenych ryzovych poli. Takove asijske Benatky.





Nekonecne lany ryzovych poli z ptaci perspektivy. Zaplavme celou CR ryzi a muzem byt prvni v jejim exportu. Navrhuji pridat to do volebniho programu hnuti Nevim

Uprostred toho vseho lezi mistni metropole Can Tho, citajici okolo 1,5m obyvatel. Centrum delty Mekongu a zaroven jedno ze dvou mist, kam lze doletet ze souostrovi Con Dao. Kdyz jsem projizdel booking.com, narazil jsem na zajimave vypadajici ubytovani daleko od mesta, uprostred spletitych vodnich kanalu na venkove. Volba to byla skvela a jsem si jistej ze se v pristich letech objevi v nekterem z tistenych pruvodcu. Nguyen Shack nabizi ubytovani v bambusovych chatkach s bambusovymi postelemi, bambusovym nabytkem a .. no dobre, zachodova misa je keramicka a sprcha ma betonovou podlahu. Jinak je to ale raj mezi betonovym rozpalenym mestskym peklem. 






K fotkam neni co dodat, snad jen ze takovy koncept ve Vietnamu naprosto chybi. V Thajsku se v podobnem stylu ubytujete temer na kazdem ostrove, tady stale frci betonovy boom. Za cenu o 2$ drazsi nez nejlevnejsi hostel ve meste neni co resit. Taxi z letiste vas sem odveze za nejakych 250k VND po teprve par mesicu otevrene uzke panelove ceste. Jeste nedavno tak museli zakazniky vyzvedavat lodi u silnice. Primo odtud potom muzete vyrazit lodi na ranni plovouci trhy - coz je hlavni atrakce, kvuli ktere do Can Tho vsichni prijizdi. My jsme ji vsak vynechali, nebot kanaly a prilehle vesnice jsme projeli jednak vecernim "jidelnim" vyletem a jednak na bicyklu po pesinkach podel. Okolni svet vesnic a farmaru je neuveritelne rusny a pestry, stejne jako zdanlive klidne vody okolnich kanalu.
Deti skotaci ve spinave vode, ve ktere pluje enormni mnozstvi plastovych odpadku - proste je odstrci klackem bokem a jdou se koupat. Opodal stojici manik si myje hlavu samponem, nad nim tecou fekalie odpadni trubkou z betonoveho domku a pod tim vsim zensky umyvaji v rece nadobi a perou pradlo.










V zivote kazdeho muze nastane jednou okamzik, kdy se mu splni nejake tajne prani. Zde si jich muzete splnit hned nekolik. Tesil jsem se samozrejme, kterak zde povecerim bobika. Dopadlo to ale uplne jinak... Krom psiho masa, ktery je drahy pro jeho slozitou dostupnost (pes proste neroste tak rychle jako kure nebo prase), nebo hadiho masa - maji tu farmu na kobry kralovske, si muzete dat skutecnou delikatesu.
Smazenou krysu neni obtizne sehnat - v ulicich i v ryzovych polich jich pobihaji tisice, ale je obtiznejsi si ji objednat. Na jidelnim listku ji malokdy najdete.
 Proto jsem byl nakonec rad, ze jsme jeli na jidelni vypravu do vecerniho Can Tho spolecne a s "pruvodcem", ktery nam ukazal mistni speciality kterych si jentak nevsimnete.
Probihalo to asi tak, ze jsme sli postupne do trech "tackaren". V prvni jsme si motali jarni zavitky, ale vetsina lidi  (bylo nas asi 8) toho moc nesnedla. Aby meli misto na dalsi lahudky. Jenze dalsi zastavka nam naservirovala mlete veprove se pecenym lilkem - ta michanice moc pritazlive nevypadala, ale bylo to vyborny! Vetsina ostatnich tu toho snedla tak 2 polivkovy lzice.

Zde prisel onen zlomovy bod v mem zivote. Pojedl jsem krysu.

Je to pochoutka - chutna trochu jako maso na kachnim krku - to nejjemnejsi. Kuze je ale trochu jako veprova. Problem jsou ty drobny kosticky a zebirka, ktere asijci proste rozkousou a snedi. Ja nerad jim kosti a klouby a chrupavky. Proto moc nemusim zaby. Krysa ma ale masa vic a od kosti jde lip oddelit. Vzpomnel jsem si na slavny citat Julese Winnfielda, totiz ze "Mozna krysa z kanalu chutna jako jahody ale to se nedozvim, protoze ji nikdy neochutnam!" 
Pratele nikoliv. Krysa chutna jako kachna s veprovym buckem. Muj zivot je ted zase o neco lepsi.

Povestna vecerni hostina. Zluty talir s krysou zatim putuje ke vseobecnemu obdivu. Nakonec nikdo jiny ani neochutnal. Byl jsem rad, z cele krysy zbyde po upeceni docela mala porce.

Aby ale vsechno nezastinil jen muj gurmansky zazitek, dalsi zastavka, kde uz vsichni urcite tajne doufali, ze se konecne nacpou, nas zavedla do lehce smrdute poulicni polivkarny. Specialni polivka se zvlastnim druhem kurete je pry leciva a cinska medicina ji uziva na leceni vsemoznych lehkych onemocneni. Kureci parelen. 

Pred kazdym po chvili pristala na stole miska s kuretem. Celym malym kuretem - hlava i paraty. Cernym kuretem. Nejaky druh, co kdyz se oskube, ma proste cernou kuzi. Tentokrat se vetsina lidi misky s polivkou ani nedotkla. Ja to snedl cely a bylo to opet skvely. Spousta prapodivny zeleniny, kterou jsem predtim v asii nikdy nejedl a k tomu cerny kure, co teda chutnalo jako normalni kure. Narozdil od ostatnich jsem si bohuzel kazdej talir peclive neodfotil ale ihned ho zkonzumoval. Nemohu tak obrazove referovat. 

Nize proto ilustrace z google images.


Pokud by vas pohled na uzene ocasky vylozene drasal, muzete dostat upravu smazenou a nasekanou na krupave kousicky jako jsem mel ja.


V nepisledni rade existuji i recepty, kterak si pochutnat po domacku. http://vietnamesefoodrecipes.org/weird-vietnamese-food/field-mouse-meat-or-rat-meat.html